Снимка: TV7

Сред най-емоционалните участия в Къртицата бе това на Рут Колева. Певицата обяви в предаването, че очаква дете, раздели се с приятеля си и се заговори за началото на нова връзка между нея и друг участник в шоуто - Любо. Именно преди финала двамата се скараха пред очите на зрителите и си размениха доста силни думи. Какво й предстои в личен и професионален план разказа певицата пред Dnes.bg.

Толкова много неща ти се случиха само за три месеца.

За съжаление не успях много да се повлияя от тях.

Бяха твърде много, за да ги усетиш ли?

Не, те своевременно се съпреживяваха. Каквото и да ми се случеше, за щастие на продуцентите, смятам, че постъпих почтено и по никакъв начин не съм обидила или наранила когото и да било. Всички останали участници се изправиха на крака и ми ръкопляскаха, докато си тръгвах. Ако не друго, спечелих тяхното уважение.  Тръгнах си с вдигната глава.

Какво се случи с Любо? Всички ви смятаха за двойка.

Никога не сме били такава. Не сме казвали, че сме заедно. Факт е, че имаше и може би още има нещо между нас. Нещо, което не успяхме да избегнем, въпреки че се опитвах до известно време. Влязох в предаването с идеята, че ще спазвам абсолютно благоприличие и по никакъв начин няма да допусна нещо такова да ми се случи, но в определен момент от живота никой не е застрахован. Не успяхме да сложим някакви граници, не е и трябвало. Между нас има взаимотношения тип "огън и жупел". Може би и затова се харесахме. Цялата ни връзка и комуникация е много пламенна. На няколко пъти си говорихме, че не сме гаджета, защото няма как да сме в толкова изолирана ситуация, в кафез. Не може да си представим дали в реалния живот би било същото.  Във външния свят може да нямаме допирна точка, макар и да не смятам, че е така. Но все пак няма как да разберем, ако не се видим навън. И честно казано, нямам търпение това да стане. Днес сутринта, след вчерашния скандален лайв, когато си казахме, че няма да си говорим повече, се чухме. Аз му казах няколко пъти, че ми липсва. Той също го каза, макар и с неговата типична ирония. Все пак голяма част от нещата, които казва иронично, са истина. В действителност много се надявам именно той да спечели. Любо е единственият човек в живота ми, който ме победи във всяко едно отношение. Аз съм спортно възпитан човек. Баща ми е световен шампион, медалист по вдигане на тежести и съм свикнала винаги да давам всичко от себе си. Във всяко начинание съм била максимално мотивирана и винаги съм печелила. Срещу него не успях. В моите очи той е най-достойният победител. Той доказа, че е по-добър от мен.

Защо заби копието си пред него тогава?

Бях му ядосана. Той знае, че аз съм от този тип хора, които палят фитила много бързо и след това им минава за две минути, типично по „овенски”. Ядосах му се, че игра нечестно. Това, че беше взел анкетните карти и ги беше преписал, не беше честно. Това, че скъса дневника – също. Той е много мотивиран да спечели и заслужава. Тодор също заслужава наградата, но той е много чистосърдечен и честен. Любо е хитър. Дори в 30-те факта, които получихме за него, това пишеше. Използва акъла си за собствено облагодетелстване. Аз пък съм много отворена и честна. А до мен стигаше много информация. Без да искам, чувах нещо за някаква следваща мисия. Аз съм отборен играч. Докато той е индивидуалист. Той е влязъл, за да спечели сам голямата награда. Аз влязох с идеята, че искам да превъзмогна всичките си страхове и да помагам на другите. Затова се появи и конфликтът между нас.

С Калоян какво се случва?

Вчера се чухме. Не сме се виждали още. Това е човекът, с когото нямам нито един конфликт. Дори в момента, в който се разочаровах от него, пак не се скарахме. По такъв начин се допълваме. Той е изключително талантлив и вярвам, че ще има блестяща кариера. Мисля, че ще сме много добри приятели. Приехме всичко, което се случи между нас, шеговито. Няма озлобяване и негативизъм. Аз не обичам конфликите, той – също.

В едно видео Любо казва, че те харесва, а Калоян, че те обича.

Това е било снимано поне преди два месеца. Любо е неспособен да каже, че има по-сериозни чувства. Калоян много ме обичаше, както и аз него. За съжаление Къртица събира, Къртица разделя. Отдалечихме се един от друг. С Калоян наистина имах прекрасна връзка, преди предаването.

Какво става с музиката?

Музиката прави с мен чудеса... Пускам нов сингъл „Виждам те”. Клипа го снимахме преди три седмици. Има много романтично, топло италианско усещане. Песента е на български. Отдавна не съм пускала на родния си език, пък искам да има нещо и за нашата публика. Първият сингъл, който пуснах преди новия ми албум, който предстои да излезе на 9 октомври, се казва Better. Много радиа го пуснаха. Клипа го снимахме в Лондон точно седмица преди да вляза в Къртицата. Предстои ми да замина за Холандия, където да приключа финални детайли около новия ми албум. След това отивам в Лондон, където ще направя два концерта. На 3 август имам концерт в Токио и се надявам и на 5 август да имам концерт в Индонезия, но още не е потвърдено. След това заминавам за Ню Йорк, където предстои още един концерт. Много неща предстоят. Започвам европейско турне в края на годината, който ще промотира новия ми албум, който трябва да излезе в 17 държави. До този етап сме с преговорите. Песента, която излезе сега - Better, има номинации за най-добро ар енд би соул парче на някаква международна сцена и се надявам хората да обръщат внимание повече на това, отколкото на участието ми в Къртицата. Тъпо ми е, че вниманието се концентрира в някакви жълтении от личния ми живот. В крайна сметка правя нещо с цялото си сърде и душа. България е държава, в която се гледа сеирът.

Всъщност какво накара изпълнител като теб да влезе в подобно шоу?

Стана ефектът на овцата. Не исках да влизам в предаването. Калоян ме убеди да го направя. Бях убедена, че ще бъде някакво подобие на Биг Брадър, но и продуцентите ни обясниха, че ще е друго. Ще има мисии..., а се стигна отново до Биг Брадър. Подлъгах се и от факта, че готини и сериозни актьори като Деян Донков и Кирил Ефремов ще са там. Също така и легендата спортист - Гибона. И реших, защо пък не. По-скоро всички разбрахме, че ще бъдем там и се хванахме заедно на хорото. Това ни изигра лоша шега. Все пак това е формат, който за първи път се случва и никой не знае какво ще бъде. Очаквахме друго. Имаше и такива разговори от типа – ти ако знаеше какво ще бъде, щеше ли да влезеш. Всички отговорихме : Не! Не си представях, че толкова много ще навлязат в личния ми живот. Не обвинявам никого. Телевизията си е телевизия.

Кой мислиш, че е Къртицата?

Кирил Ефремов. Той е страхотен, жена му също. Нямам търпение да ги видя. Вече ми липсват тези хора, а не съм ги виждала само от 14 часа. Като заживееш с някакви човеци, и ги заобичваш. Три месеца си е много време – без музика, книги, списания, интернет.

Ако ти избираше Къртицата, кой щеше да е?

Кирил Ефремов. Много е стабилен. Страхувах се да не ме направят Къртица. Знаех, че съм психически непоклатима, но се радвам, че не съм аз. Киро е топ вариант за тази роля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase