Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сделката за F-16 е жест с чупка в кръста към САЩ, която ощетява България. Това заяви пред Нова лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той напомни, че е гласувал "против" предложението страната ни да купи изтребители от Щатите и допълни, че парите, които България ще плати за 8-те машини може да отидат за пенсии.

"Ще се боря тези пари да не отидат за самолети, а за нещо полезно", категоричен е Сидеров.

Още по темата

Той изтъкна отново, че "американците ползват база у нас безплатно от 2006 г. и не плащат такси", затова поиска САЩ да ни подарят самолетите.

"САЩ са подарявали подобни самолети на Египет, на Индонезия - на държави, които не са в НАТО. Защо на своите партньори им дерат кожата? 3 млрд. ще платим, срещу което ще получим 8 самолета, от които ползата е спорна", заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" коментира и обтегнатите отношения в малката управляващата коалиция с ВМРО и НФСБ. Веднага след изборите Красимир Каракачанов нападна остро Сидеров с обвинението, че се е държал изключително враждебно по време на кампанията, а евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки се закани да го съди.

"Имам големи съмнения, че вотът беше честен и коректен. Това самодоволство, където се проявяват тези резултати, е вредно. За ГЕРБ съм казвал също много критични думи, но критиките към моите коалиционни партньори са по-преки. Аз съм ги събрал, имам право като родител малко да им се поскарам" ", каза Сидеров.

Той поясни, че няма намерение да напуска коалицията и поиска диалогът с другите членове на Обединени патриоти да не се води през медиите, защото това било "несериозно".

На въпрос защо не стане опозиция, лидерът на националистите коментира, че докато е в управлението може да върши добра работа.

 

Коментари Напиши коментар

111

Анонимен

преди 1 ден

Този път е прав!
Имаше и европейски кандидати.

110

Анонимен

преди 1 ден

В момента най-важното не са тези самолети,дали ще ги купят или няма да ги купят не е толкова важно,има по-важни проблеми в страната,например ГЕРБ и БСП да спрат да се дразнят помежду си,защото ще е пагубно за населението и ще доведе до кървави разправи.
И ОП трябва да привлечете повече симпатизанти.

109

адвокат Тенев

преди 4 дни

Волене вместо да се правиш на недоволен защо не организираш Атака и"Патриотите" ефективно срещу тази"сделка" а ближеш чинийте на властта и грухтиш до копанята на съвременната номенклатура?