Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че е доволен от изборните резултати, въпреки че разликата мъжду първите и вторите на вота е 6%.

Oще по темата
"Доволен съм от изборите, щом победихме при прякото участие на президента срещу нас в полза на БСП. Щом сме победили при този хейт, при това участие на президента. Даже ми е много драго в Асеновград, че отидоха и Радев и Корнелия - събраха се накуп и ги бихме с 1000 и кусур гласа повече. При пряко участие на президента срещу нас в полза на БСП", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

При обработени 74,92% от протоколите: ГЕРБ - 30,62%, БСП - 24,59%

"Благодаря на хората, че не се подведоха по тая злоба, жлъч и всичко останало", добави той.

Борисов похвали евродепутатите от ГЕРБ, които според него са в пъти по-добри от тези от левицата.

"Те въобще една европейска тема не вдигнаха. Тези момчета и момичета показаха компетентност, знание и можене и са все млади хора", отсече той.

70% от българите не гласуваха - умориха се да избират по-малкото зло

"От резултатите до момента, понеже ги нямаме още пълните, виждам, че в големите градове ГЕРБ продължава да е първа политическа сила сред на-младите, сред хората в активна възраст, работещите. В чужбина също можем да направим малко повече за българите и то в сферата на образованието", каза още премиерът.

Освен по основната политическа тема Борисов коментира в Габрово, където отиде на инспекция на ремонтите на новата пътна отсечка Севлиево-Габрово, и строителството на инфраструктурата в страната.

"Нещо, което поколения наред са говорили, хиляди политици са говорили, че ще правят тунели и проходи в Шипка, ние го правим в момента, един грандиозен строеж. Това е важно за мене. Всеки ден, работа, работа и работа. И оставяш на поколения наред да се възползват от това, което си направил, това остава за историята, за хората, да се ползва от бизнеса и от туризма", похвали се той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

Глас за герб

преди 4 години

Защо гласувах за ГРОБ? Проста работа. Моят глас беше против БСП. Имам още 3 години за да си взема новото гражданство. Не искам някакви червени кръволоци да направят така, че да се обяснявам като гражданин на трета страна, а не на ЕС. След 3 г. - оправяйте се и си избирайте когото искате. Разбра ли, Разбойко? тези 6%, с които се пъчиш не са за теб, а против ***!

184

до151

преди 4 години

Кои качествени хора ще останат-вие,които сте на държавна софра или роми?Май както е тръгнало няма да има кой да ви изкарва заплатите .Пази боже,от такива умници!

183

Анонимен

преди 4 години

"Благодаря на хората, че не се подведоха по тая злоба, жлъч и всичко останало"---------------АМИ ТАКА Е; ОТ РАДЕВ КОНСТРУКТИВНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НЕ ЧУХ

fallback