Снимка: БулФото
fallback

ГЕРБ се превръща в партия-държава, с чиято протекция се назначават чиновници, служители в общински администрации и практически се решават всички въпроси в държавата. И БСП, която единствена е в позицията да промени това статукво.

Oще по темата
Това заяви пред БНТ бившият началник на политическия кабинет на президента Румен Радев и настоящ кандидат за евродепутат от листата на БСП Иво Христов.

По думите му това е и единствената причина да се завърне в листата на БСП, след като напусна партията преди години.

Според Христов, ако БСП не спечели предстоящия вот и не се стигне до предсрочни избори, следващи такива едва ли ще има, защото "управляващите достатъчно се облагодетелстват от промените в закона. Властта прави това, което си науми".

Четвъртият в листата на БСП коментира и отношенията си с президента Радев.

"Няма предателство, ако имаше едва ли щях да бъда назначен за председател на стратегическия съвет на президента. Нямам намерение да се отмятам от ангажиментите си към него" - обясни Христов.

Той отрече спекулациите, че е "топлата връзка" между Дондуков 2 и Позитано 20.

"Не помня някой да е питал колко пъти седмично Плевнелиев, докато беше президент, се е чувал с Борисов", каза Христов.

Относно скандала с апартаментите, според кандидата за евродепутат на БСП понятието "политическа отговорност в ГЕРБ е абсолютно размито" и като аргумент за това той изтъкна неподаването на оставка от страна на Боил Банов.

Той допълни, че не може да предвиди резултати от следващите избори, защото недоволните се опасяват да не бъдат отново излъгани, както според него се е случило след протестите през 2013 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

208

Анонимен

преди 5 години

Най-голямата пародия е ,че всички в ГРОБ са бивши комунисти,а сега се правят на върли антикомунисти,защото се страхуват,че ще им секне лапачката и Йончев ще ги арестува всичките...Те в ГРОБ са крадец до крадец...и всички в Европа ни сочат като най-корумпираната и най-стабилно изостаналата държава,което народа вече не може да го търпи и ще накаже ГРОБ на евроизборите и след това на предсрочните парламентарни ще е окончателния край на мафиотската шайка ГРОБ

207

Нико

преди 5 години

Бог да пази Бг комунистите от бсп да променят страната Колкото пъти бяха на власт с дпс толкова пъти стигахме дъното Нито имат способни кадри нито пък имат възможности Твърде изостанали са и обвързани със стари догми

206

Мислещ

преди 5 години

На 26 май - сбогом ГЕРБ

fallback