fallback

Преди ден стана ясно, че Движение "България на гражданите" няма да участва на изборите за европарламент.

От политическата формация излязоха с писмо до своите съмишленици от десницата. "Отказваме да участваме в братоубийствената битка между десни партии на изборите. Считаме, че е най-морално да не участваме в тях въобще", гласи тяхната позиция.

Oще по темата
"Опитахме да създадем широка демократична общност. През последния месец се видя, че колегите ни не се впечатляват от усилията ни. Нашето решение да не участваме е най-моралното. На тези избори има 3 десни партии, които се обединяват с големите партии. Тези партийни игри са братоубийствени", обясни лидерът на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев в "България сутрин".

"Ние искахме да помогнем на колегите. Предложихме най-силния си кандидат в лицето на Найден Зеленогорски. Но срещнахме ултиматуми и търговия. Ние бяхме силно обезкуражени да помагаме", обясни още Делчев.

"Демократичната общност вижда в ГЕРБ отричане на демокрацията и доверието в институциите. ГЕРБ са ни опоненти, а БСП са ни политически врагове. И двете партии не предлагат нещо различно. Подкрепата за тях е подкрепа на опитите да бъде върнато статуквото от преди 1989 година", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на Делчев подготовката за местните избори е основна цел на Движение "България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Просто няма никой да гласува за тия хахавитееее

13

Анатема

преди 5 години

Защо кривоустата червена Кукумявка вече не се показва за да дава съвети ?

12

Анонимен

преди 5 години

Като поискаш от Google "изображения" на Д. Делчев (да се сети все пак човек кой беше този "титан на мисълта" и "спасител" на Отечеството), и тук-там цъфва снахата на комунистическия сатрап Пръмов, която "свърши" хуубава работа и за реакторите, и за образованието, и за прочие туморни "РЕФОРМАТОРСКИ" образУвания, преди да измами ЕС и да се спаси в номенклатурните му пазви, иначе нищо чудно тук да я беше сполетяло я някое подпалване, я някоя друга жежка изява на "благодарност".

fallback