Снимка: grajdani.bg

"Движение България на гражданите" се отказва от участие на изборите за европейски парламент през май тази година, заявиха от партията.

Причина за решението е, че Движението "отказва да участва в поредната братоубийствена битка между десни партии на предстоящите Европейски избори".

В съобщението ДБГ посочват, че през изминалите 6 месеца са  провели задълбочени преговори с представители на всички партии от  автентичното център-дясно пространство.

"Усилията ни да изградим широко  демократично обединение, основаващо се на принципите на равнопоставеност  и партньорство бяха отхвърлени. Желанието ни да работим заедно за  излъчването на най-малко един евродепутат, който без колебания да стане  представител на автентичната десница в групата на Европейската народна партия, получи насрещен отказ", коментираха от ДБГ.

Според тях на предстоящите избори българската десница ще СЕ яви разделена - една част с ГЕРБ, другата в "тактическа коалиция", трета ще се яви самостоятелно.

"Нито един от тези 3 формата  няма силите или желанието да спре популизма и да разбие корупционния  модел на управление в държавата. Докато продължават деструктивните  действия и битките за надмощие вдясно, демократичните хора винаги ще  губят войната за България", коментират още от партията.

От централата на "Движение България на гражданите" съобщават, че през следващите месеци ще работи усилено за подготовката на партията за явяване на местните избори през есента на тази година, на които ще участва с всички сили в борбата за събаряне на феодалните крепости на ГЕРБ и БСП в българските общини.

До този момент, от партиите, които се заявяват в десния политически спектър, участие ще вземе коалицията "Демократична България", включваща партиите "Да, България, ДСБ  и Зелените. СДС пък стана коалиционен партньор на ГЕРБ за предстоящия вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase