Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

За БСП предстоящите избори за евродепутати са  вот на недоверие към управлението на България, а целта на социалистите е чрез тях да постигнат промяна с предсрочни парламентарни.

Oще по темата
Заявка, че иска ново доверие от избирателите даде червената шефка Корнелия Нинова, след като партията регистрира листата си с кандидати за евродепутати.

Въпреки че иска да вземе държавното управление, тя призна за напрежение и различия в левицата на последния пленум.

Тогава тя представи свой списък с кандидати, но след инфарктно заседание, пленумът дописа листата й. Така в нея попадна и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, който оставаше зад борда при предложенията на Нинова. 

"Не се чувствам бламирана на Националния съвет - не за пръв път, надявам се и не за последен в нашата партия ще има спорове и дебати по съдържание", смята обаче соцлидерката.

По думите й дебатите били достатъчно дълги, за да е ясно, че БСП е демократична партия и самата тя не управлява авторитарно.

"Имахме различия. Имахме 11 часа разговори. Затворихме листата и това е краят на спора - тръгваме заедно с цел да бъдем първа политическа сила", обясни Нинова.

Относно кандидатуратаси за евродепутат Иво Христов, вече бившият шеф на кабинета на президента Румен Радев,коментира: "Не само че нямаме конфликт с президента, но и има съвпадение във възгледите от самото начало на неговата кампания, та до ден днешен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 5 години

Какви победи, какви 5 лева! Какво решават изобщо изборите на евро депутати! Щели да си разделят бройките по равно и к'во! Идва време за море!

88

Анонимен

преди 5 години

Колкото и да пишат простотии герберастките ***,това няма да спаси ГРОБ отиващи към небитието...

87

Курнелия - ликвидира

преди 5 години

*** е майстор единствено само по "ликвидацията "!Квото е пипнала до днес-все е било ликвидирано!- Техноимпекс- Булгартабак- НЕК......и т. н.!Следва БСП и България!!!!Ще допуснем ли отново това?

fallback