Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, когото червената шефка Корнелия Нинова отказа да включи сред кандидатите на левицата за евродепутати, смята, че  никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи.

Oще по темата
След 10- часови инфарктни дебати в неделя, в крайна сметка евролистата беше сериозно променена, след като на практика пленумът на БСП бламира Нинова и пренареди нейната листа. Водач на листата остава Елена Йончева, но Сергей Станишев влезе в нея на пето място.

"Когато нещо се прави на инат се получава отпор. Националният съвет са зрели хора, с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме", коментира Станишев пред Нова телевизия.

Той призна, че участва в кампанията не с амбицията на всяка цена да стане евродепутат.

"Аз съм постигнал изключително много и почти никой няма такива постижения и в национален, и в европейски мащаб едновременно. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви още Станишев.

Според него политиците трябва да бъдат усмирени, защото хората не се интересуват от проблемите на една партия, а какво могат и ще направят за тях.

Той разкритикува Нинова и за декларацията й след края на пленума, в която тя посочи, че вече Националният съвет носи отговорност за резултатите на БСП от евроизборите, а не лично тя.

"Несериозно е. Политиката не е въпрос на налагане на собствена воля, а на намиране на решения, които са обединяващи", отсече лидерът на ПЕС.

Той смята, че всяко едно ръководство и всеки един лидер иска или не - носи отговорност и не може да се скрие.

"Всеки трябва да се смири и да работи, политиката не е игра на самолюбие, на инат, на егоизъм", отсече Станишев.

Според него, ако предизборната кампания затъне в скандали и замерване с компромати, изобщо няма да има дискусия за политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

Има си начин

преди 5 години

Да аз ще гласувам преференциално за 8 за да изместя Станишев и парашутиската ДС щерка Пенкова от трета позиция.

150

Анонимен

преди 5 години

Какъв е произходът на ГЕРБ? Чисто комунистически и ДС. ГЕРБ и Станишев са от едно котило. Продажници до един. Гласувате за ГЕРБ или Станишев, получавате истанбулска конвенция, трети пол и в резултат мачкане на традиционното българско семейство и отнемане деца от семейства по валшиви донуси.

149

СерГей или КензоРаст

преди 5 години

От ГЕРБ интензивно подкрепят СтаниШеф, и лаят срещу Нинова. Следва че СеркоГей е троянският кон на ГЕРБ сред БСП, а според новите боилогични формати Троянският Гей. Без него ГЕРБ нямаше да спечелят место за съветник в най-забутаното село, камо ли да си напазаруват луксозните тухленни формати за цена на бунгало.Не за вярване че Герберасите лайт по Сергея за да го изхвърлят от БСПето. Не са дорастли за тоя пилотаж

fallback