Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
ДПС се регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящите европейски избори през май.

"С регистрацията на ДПС заявяваме, че сме гарант на мира и стабилността в страната, региона и Европа.Гарант сме на правата и свободите на всички български граждани, гарант сме за достоен живот в страната - достоен живот и европейски ценности. Ние сме единствената партия, която отстоява еднакво европейските ценности и в Брюксел, и в България", заяви председателят на Движението Мустафа Карадайъ.

Според него приоритетите на партията за евроизборите са чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста зелена енергия и високи технологии. Карадайъ допълни, че има над 100 предложения за листата на ДПС за тези избори от регионалните структури в страната, но тепърва предстои да ги обсъждат.

В същото време стана ясно, че ЦИК е взела решение да регистрира името "Коалиция на България" на Румен Петков  и коалицията на АБВ с още 6 партии. По-рано по този въпрос възникна скандал между БСП и бившите им съпартийци от АБВ. От столетницата извадиха документ от патентното ведомство, според който държат марката "Коалиция за България" и внесоха възражения срещу желанието на АБВ да вземе името.

"При извършената проверка се установи, че наименованието на коалицията не повтаря наименованието на коалиция, регистрирана в Централната избирателна комисия за участие в последните избори за народни представители през 2017 г., или наименованието на съществуваща парламентарна група в 44-то Народно събрание." - се казва в решението на ЦИК.

Оказа се обаче, че същата марка, но по друг клас от изисквания на патентната институция е регистрирано от лидера на Движение "Русофили" - Николай Малинов.  Той дарява марката на партия "Възраждане на Отечеството", която пък е част от коалицията на АБВ, съобщава "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 5 години

ДвижениеТО за Присвояване и сЛободия се изтърка с този призив че са някакъв гарант.ДПС си е ромска партия и затова ромите вилнеят закриляни от нея.Така е откакто е създадена.

37

123

преди 5 години

До Я па я..!Ти си от нея, нали?Личи ти, хааааа.

36

някой

преди 5 години

ДдоАнонимен Абе римляните гласуват най вече за герберите. Не виждате ли Цецко - на всички снимки в римлянските махали е все прегърнат с братята римляни )))))

fallback