Снимка: Bulgaria ON AIR

По-малко от два месеца остават до изборите за нов Европейски парламент. След неуспешно дясно обединение, лидерът на БЗНС и бивш министър на отбраната Николай Ненчев ще се явява индивидуално пред избирателите.

В студиото на "Денят ON AIR" той определи политическата ситуация у нас като взривоопасна. По думите му у нас има тежка криза, а случващото се и постоянните скандали в ГЕРБ и БСП носи негативи на цялостния евровот, защото ще бъдат отблъснати гласоподаватели, които биха дали вота си.

Николай Ненчев смята, че противопоставянето на Сергей Станишев, Елена Йончева и Корнелия Нинова в БСП е драматично и неразбираемо за много от хората, а отстраняването на Цветан Цветанов от ПГ на ГЕРБ може също да разстрои структурите на партията.

"Няма да бъда изненадан, ако на тези избори ДПС вземе изключително висок резултат. Те изглеждат най-силно мотивирани, най-силно мобилизирани. Ако продължават тези скандали, може би ще бъдем изправени пред обстоятелството ДПС да спечели за първи път избори в България. Ще доближи 20%. Казвам го с цялата си отговорност", заяви Николай Ненчев пред Bulgaria ON AIR.

Според бившия военен министър именно ДПС е партията, която е най-добре подготвена за изборите. Николай Ненчев посочи още, че отстраняването на Цветан Цветанов е било доста краен ход, а честата смяна на министри в правителството може да доведе до политическа криза в страната.

Бившият военен министър попита и кой ще потърси отговорност от невлизането на БСП в парламента.

"Политиката се прави на основата на тези инициативи вътре в народното събрание. Когато си избран, трябва да отстояваш кауза и теза. Ние говорим за зловещ сценарий между БСП и президента Радев", заяви още Ненчев в ефира на "Денят ON AIR".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase