Снимка: БГНЕС
fallback

Мощен взрив отекна в южните квартали на ливанската столица Бейрут, предаде Ройтерс.

Според източници на Ройтерс атаката е била извършена в южен квартал на Бейрут, където заседава ръководството на "Хизбула", а конкретната мишена е бил Мухсин Шукр - началник на оперативния щаб на шиитската групировка. Не е ясно дали е оцелял.

Според Франс прес са загинали поне двама души, съобщи БНР.

По-късно израелската армия, цитирана от Ройтерс, съобщи, че е нанесла удар в Бейрут като отмъщение за атаката срещу Голанските възвишения.

Според съобщението на израелската армия тя е извършила "прецизен удар" в Бейрут, допълва АФП.
Напрежението между Израел, "Хизбула" и Ливан в последните дни се нагнети след ракетното нападение, при което на окупираните Голански възвишения бяха убити 12 деца и младежи друзи.

Израел и САЩ обвиниха "Хизбула" за атаката. Шиитската групировка отхвърли отговорността.

Русия обвини Израел в нарушаване на международното право, след като ЦАХАЛ нанесе удар по крепост на "Хизбула" в ливанската столица.

"Това е грубо нарушение на международното право", заяви руското външно министерство пред държавните информационни агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 1 месец

оон да изключи израел пълен боикот да се изтеглят посланиците настраните

76

Путаран

преди 1 месец

Ребята, вижте сега, международното право трябва да се спазва! Обаче си има едно изключение, международното право не важи за джуджета и това ни дава право да грабим тоалетни чинии и територии. Както казвах и продължавам да казвам, ние никога не сме нападали Украйна. Айде със здраве.

75

Анонимен

преди 1 месец

"По - нагли от руснаците няма . Нападнали друга държава , анексират тееритории , но се възмущават на Израел" - Напротив, Израел са много по-нагли от руснаците. Израел постоянно нападат други държави. Откакто съществуват не са спрели да нападат други. И анексират територии на други също. Да не говорим, че евреите от десетилетия отвличат деца и изнасилват мюсюлмански жени. Дори и този ракетен удар над стадиона е направен от евреите.

fallback