Снимка: БГНЕС
fallback

Ден след решението си да разпусне парламента, френският президент Еманюел Макрон потвърди, че има "увереност в способността на народа" да направи "правилния избор" на предсрочните парламентарни избори, насрочени за след три седмици, предаде АФП.

Oще по темата
"Вярвам в способността на френския народ да направи правилния избор за себе си и за бъдещите поколения. Единствената ми амбиция е да бъда полезен на нашата страна, която толкова много обичам", написа Макрон в социалната мрежа X.

Des élections législatives se tiendront le 30 juin et le 7 juillet.

J’ai confiance en la capacité du peuple français à faire le choix le plus juste pour lui-même et pour les générations futures.

Ma seule ambition est d'être utile à notre pays que j'aime tant.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) June 10, 2024

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Domage

преди 2 седмици

Fotu

53

не може да бъде!

преди 2 седмици

Макрон вярва не толкова на френския народ ,а на процедурните хватки,които са заложени в изборния процес -тарикатски номера.Надява се че на втория тур ще успее да наложи на тези които не са глували за Марин льо Пен,да се обединят и да гласуват против нея-както винаги е ставало досега.В неговите ръце са разни административни ,икономически и др.средства.Но ако не е преценил правилно колко са ядосани французите го чака катастрофа от такъв мащаб,че може да му се наложи даже да подаде оставка!

52

браво

преди 2 седмици

истински демократ и честен човек не като крмелинския плъхнужник, изборите са за парламент не за президент а Франция е президентска държава за президент ще бъдат след 3 години, рашавилиййтие не се пънете толкова да се радвате, Макрон не е забравил подмолните удари на *** и ще му отмасти подобаващо

fallback