Снимка: БГНЕС

"Днес е хубав ден за ЕНП - спечелихме европейските избори. Ние сме най-силната партия и сме котвата на стабилността в Европа". Това каза досегашният председател на ЕП и кандидат за втори мандат Урсула фон дер Лайен пред журналисти.

По първоначални данни ЕНП печели първото място на евровота и запазва мнозинството си в Европейския парламент.

"Гласоподавателите признаха нашето лицемерство през последните пет години. това е много добро послание за нас, благодаря. Най-напред благодаря на гласувалите, които ни се довериха и които разчитат на нас. Но има един специален човек на когото искам да благодаря - Манфред Вебер - председателят на нашата партия. Без теб нямаше да стане така. Ние бяхме посветени, Бяхме обединени и спечелихме европейските избори. бяхме убедителни и гласоподавателите ни се обединиха".

От своя страна председателят на ЕНП Манфред Вебер посочи, че фон дер Лайен ще работи за бъдещето на Европа. По думите му ЕНП е "най-добрият способ срещу десния екстремизъм в Европа", съобщи БНТ.

"Обещахме ясен кандидат с ясна програми и ясни цели и сега хората ни вярват. Искам да подчертая също, че всички сме загрижени, че ще дойдат много политици, които искат да разрушат нашата Европа. Като виждам цифрите сега, съм горд, че в много страни ЕНП е силна. Това е най-доброто послание срещу десния екстремизъм. Осигуряваме икономически растеж и поддържаме мира в ЕС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase