Снимка: БГНЕС
fallback

Садик Хан беше избран за трети мандат като кмет на Лондон. Резултатът беше обявен, след като приключи преброяването на гласовете във всичките 14 избирателни района на британската столица.

Садик Хан, който е от опозиционната Лейбъристка партия, получи 43,8% от гласовете. Най-сериозният му опонент - Сюзън Хол от Консервативната партия, получи одобрението на 32,7% от гласоподавателите.

По-рано през деня лидерът на лейбъристите Киър Стармър заяви, че Садик Хан е "абсолютно правилинят кандидат". Всичко това става на фона на задаваща се катастрофална загуба на управляващите консерватори на местните избори в Англия и Уелс.

До момента 473 общински съветници на торите загубиха местата си, докато лейбърстите спечелиха нови 185 места в сравнение с предишните местни избори. Дори третата партия на либералдемократите печели повече места от консерваторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Аллау Акбар

преди 1 месец

Аферим чоджум, машаллах, ай хаирлия да е и берекета да върви.

46

Анонимен

преди 1 месец

Ами то в Лондон отдавна британците са някаква статистика. Някакви измислени статистики, които нямат нищо общо с реалността. Ако отидете до най-близкото пазарче за плодове и зеленчуци, ще се почувствате в Близкия Изток. Вече няма нищо британско никъде. Дори маратонки Риибок, които си взех от Спорт Дайрект, на тях пишеше Made in China. Да не говорим, че във всеки втори супермаркет може да си купиш чувал ориз Басами.

45

Кукунела Снайпера

преди 1 месец

Висок,рижав,бял,синеок,строен,едър, с древни английски корени и потомък от знатно родословно дърво,виден представител на стар аристократичен род ... :) :) :)

fallback