Снимка: БГНЕС
fallback

Папа Франциск не е призовал Украйна да се предаде в интервюто си за швейцарска телевизия, в което поиска страната да развее "бяло знаме" и да започне преговори за мир, уточни директорът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни, цитиран от италианската новинарска агенция АНСА.

Вчера Ройтерс публикува части от интервюто, което ще бъде излъчено на 20 март. Според извадки от текста Франциск призовава за спиране на огъня и за смелост за водене на преговори, предава БТА.

"Папата използва термина "бяло знаме" в отговор на въпрос на интервюиращия, който също се изрази така, като знак за спирането на вражеските действия, за примирие, постигнато със смелост за преговори", обясни днес Бруни в интервю за Лоренцо Бучела по Швейцарските радио и телевизия (Ер Те ЕС).

"Някъде в интервюто, докато говори за друг конфликт, но имайки предвид всякаква ситуация на война, папата ясно заяви: "Преговорите никога не са капитулация", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

МИР ЦЕНА НЯМА

преди 2 месеца

Абе казал си го е Божия наместник, кото требва да се каже и както Бог му го е подшушнал... МИР ЦЕНА НЯМА!!!!Оръжието е ВОЙНА(смърт), белият гълъб(знаме) е МИР!!! Жалостивият запад изпраща хуманитарна помощ за Украйна и основно я тъпче с оръжие и боеприпаси т.е. смърт и разруха, а искат да спре войната!!! КОЙТО ИСКА МИР НЕ ПРАЩА ОРЪЖИЕ!!! БЕЗБОЖНИЦИ!!! А най добрата и благородна миротворна помощ за Окрайна е изпращане на бели знаменца за спиране на тази братоубийствена война. Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня! През средновековието в по

44

Шопендар

преди 2 месеца

Ако запада воглаве с урсулите и папата знаеха какво искат,може би войната щеше да е приключила.но сега каквото каже сащ

43

Да

преди 2 месеца

Папата да си плати данъците на църквата и да спрат да муфтят само пари. Тази църква сигурно има повече злато от доста държави. И поповете са окичени с бижута като коледни елхи. Продажен жей.

fallback