Снимка: БГНЕС
fallback

Над 150 000 души протестираха в Берлин срещу засилващия се крайнодесен национализъм.

Митингът в Берлин беше организиран от алианса "Ръка за ръка - действай солидарно сега!". Политическите партии не са сред организаторите, но в митинга участват много политици. Лидерът на социалдемократите Саския Ескен и федералният министър на здравеопазването Карл Лаутербах се появиха заедно с плакат, на който пишеше: "Покажете на нацистите червен картон".

По данни на полицията в Берлин са се събрали значително повече хора, за да протестират срещу десния екстремизъм, отколкото беше обявено по-рано: Под лозунга "Ние сме защитната стена: съюз срещу десницата" множество хора се обявиха срещу десния екстремизъм и „Алтернатива за Германия“ в Берлин.

Основната зона за събиране при Бундестага беше "напълно заета", написа полицията в платформата X.

Според полицията на протеста присъстват над 150 000 души, а според организаторите - 300 000, съобщи БНР.

Според интернет платформата "Заедно срещу десницата" този уикенд в цяла Германия са организирани десетки демонстрации. По данни на полицията повече от 7000 души мирно са образували плътна човешка верига около парламента на провинция Долна Саксония в Хановер.

Организаторите говореха за около 10 000 участници. На плакати и табели бяха изписани лозунги като: "Човешки права вместо десни хора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 3 месеца

И в германия ядат кюфтета. В целият свят има безделници издънки

75

минус ЛГБТ

преди 3 месеца

Джен-дарите първи ще посегнат към насилие това е сигурно! Властта им в цяла Европа намалява прогресивно, скоро очаквам отчаяни изблици в които шарените чорапи ще прибегнат до насилие и нямам търпение да гледам отговора който ще получат! Имам кашони с пуканки и чакам пред плазмата!

74

До Чудя се

преди 3 месеца

Не съм цитирания анонимен, но какво точно ще кажеш на прокуратурата клоуне, че ти е наранено ге-йското достойнство? ХАХАХХА Човека призовава за помитане на твойте хора на изборите, тоест отнемане на законната власт по законен начин и отнемане на незаслужените привилегии от терористичните организации като ЛГБТ итн. Не само, не са дискриминирани, а те дискриминират и тормозят останалите в цяла Европа. Скоро това ще се промени и на такива като теб наглостта рязко ще им мине!

fallback