Снимка: БГНЕС
fallback

Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи ще обсъди днес напредъка по въпроса за приемането на България и Румъния в Шенген. Това се посочва в предварителния дневен ред за заседанието, който по-рано предвиждаше възможност и за гласуване.

През декември миналата година Съветът на ЕС предприе гласуване, но допусна само Хърватия в пространството без гранични проверки. Днес се очаква Европейската комисия да представи данни от последната проверка, организирана в нашата страна и свързана с отчитане на изпълнението на задълженията по шенгенското законодателство за охрана на външните граници.

Според съобщение на МВР заключението от тази поредна проверка е, че България продължава да отговаря на условията за пълноправно членство в пространството на свободно движение. В проверката са участвали 13 експерти от държави от ЕС, сред които Германия, Нидерландия, Австрия, Испания. (Н. Желязков, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

абракадабра

преди 5 месеца

На кой му дреме

31

Радев

преди 5 месеца

Русофилчета подкрепяйте Шенген вашите братушки живеещи в България ,шпиони ,смесени бракове ,с визи дошле ще ходят да шарят по целият еврсоюз само с Българска виза ,сега немогат ,лично седях как румънците не пуснаха една рускиня на Дунав мост ,нищо че имала Българска виза,

30

Така

преди 5 месеца

Оставка Дебиленков! Най-слабото правителство в историята на България. Срам, само конфликти и разделение подклаждате. Срам.

fallback