Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В интервю за вестник „Клайне цайтунг“ днес федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер говори за въвеждане на извънредни контроли по границата със съседна Италия предвид бедственото положение на остров Лампедуза.

Oще по темата
Поради увеличения мигрантски поток австрийските власти са засилили вече контролите в близките до границата с Италия райони.

По-нататък канцлерът взима отношение и за ветото върху приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство, като остава на своята позиция въпреки недоволството на двете държави.

"Разширяването може да се извърши едва след като защитата на външната граница функционира. Тогава ще е правилният момент“, подчертава Нехамер.
(БТА, Цветана Делибалтова, специално за БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Двуликият Янус

преди 8 месеца

Не ни искат ?!След като в Париж и Брюксел има цели квартали,в които се чудиш в Европа ли си,или в Бейрут ,Кабул или Мека!?Нека ги зарадваме:ние също не ви искаме.Пожелаваме ви,следващите ви президенти да са с ***.

112

Анонимен

преди 8 месеца

Айде България и Румъния бойкот на всичко австрийско, затваряне на омв и всяка друга австрийска продукция. Пускане на мигрантите директно към тяхната граница и да го дуфат наците мръсни!

111

На границата: Турция

преди 8 месеца

Климатизирани автобуси приемат бежанци срещу 300 евро които отиват директно в хазната. Бежанците се оставят в близост до сръбската граница и им се посочва правия път. Хем бежанците доволни, хем хазната пълна. В българия остават бежанците с образование и ценз като им се осигурява веднага работа и квартира. Така хем ще борим корупцията която залива Гранична полиция, ще сведем трафика до минимум и ще изпълним всички евро - дериктиви. Австрийският канцлер ще е доволен колко много мигранти го заливат

fallback