Снимка: БГНЕС
fallback

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел е свикал кризисна среща между премиера на Косово Албин Курти и президента на Сърбия Александър Вучич, съобщи говорителят на ЕС Петер Стано, цитиран от "Ройтерс".

„Поканихме двамата лидери на „кризисна среща“ в Брюксел през следващата седмица. Ще обявим повече детайли на по-късен етап“, каза Стано, цитиран от БТА.

Напрежението между Белград и Прищина рязко се увеличи в последните седмици и предизвиква опасения от възможно избухване на насилие между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Кон

преди 10 месеца

Тези тук мислители с "никога"... При положение че цяла България е била част от Турция. Трябва да спрем да слушаме явни ***.

20

Анонимен

преди 10 месеца

Сърбите се разкрачиха . От политическа страна трябва да слушат Москва. Защото чрез власта на Вучич получават облаги от Путин . По финансовата част изпълнява пътни проекти от Брюксел . И парите се усвояват в изграждането и се контролират от ЕС. В такива положение колко ли време ще издържи? За Албан Курти е ясно , че по добри от Запада няма. И той е винаги за разбирането с Брюксел

19

Анонимен

преди 10 месеца

До20. Босилеград е с българи и винаги е бил в България до Ньойския договор. След това е в Сърбия . Пак с българско население. Но никога не е бил в РСМ. Както в Кърджали, Бургас , Силистра има турци. Но Турция като държава никога тези градове не са били към нея.

fallback