Снимка: БГНЕС
fallback

Украинската антикорупция задържа кмета на Одеса Генадий Труханов, съобщава "Ройтерс".

Прокуратурата заяви, че той е бил арестуван във връзка с разследване по подозрения за корупция.

Труханов беше избран за кмет на черноморския пристанищен град през 2014 г. и е разследван от 2017 г. по обвинения в присвояване, които той отрича.

Украинската прокуратура съобщи в "Телеграм", че Труханов ще бъде задържан за 60 дни заради неплащане на гаранция в размер на 30,866 милиона гривни (836 590,32 долара).

Oще по темата
Труханов е изправен пред обвинения в присвояване на 92 милиона гривни. Той беше оправдан по обвиненията през 2018 г., но разследване за закупуването на административна сграда в стар промишлен завод в Одеса беше възобновено през 2021 г.

Борбата с корупцията е приоритет за Украйна, тъй като тя се опитва да се присъедини към Европейския съюз, а президентът Володимир Зеленски предприе драстични мерки срещу подкупите въпреки че в момента страната се бори срещу инвазията на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

В България кога? Има ченгета, адвокати, олигарси, политици, общественици заграбили огромни средства и "исвоили" ги в хотели, палати, сгради, вили, земи, банкови сметки, и не само у нас. Тези, кога? Както е в Румъния, да не споменаваме в Украйна? Кога и в България? Вместо това разни популистски партии, като ГЕРБ БСП и Възраждане саботират и плюят в огромен размер, мафиотизирани перални за черни пари.

23

Анонимен

преди 1 година

Труха, шо с евало, жожол? Кто украл деньги, чмо?

22

4oko

преди 1 година

Укро-нацистите, отдавна свалиха законно избрания кмет на Одеса. Сега кмет е полковник от Азов, който навремето издаде заповедта за запалването на провсъюзния дом. Забравих му името. Изключителен ***! Ще си плати!

fallback