Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Външното министерство на Естония привика китайския посланик в страната, съобщи Гардиън.

Естонската държава търси обяснение от дипломата.

Oще по темата
Това стана след дипломатически думи през последните дни.

Китайският посланик във Франция обяви, че някогашните съветски републики нямат статут в международното право.  В Естония привикаха посланика, за да изяснят позицията на неговата страна.

От там обясниха, че не разбират китайските твърдения. Очакват да разберат, дали се оспорва суверенитета на страната.

Европейски дипломати припомниха, че това изказване противоречи на позицията на Китай по темата. Настоява се за разяснение по позицията.

Представителят на Китай е разговарял с естонските дипломати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 1 година

Прибалтийците със скромните си традиции в държавността търсят обяснение от една държава с хилядолетни такива! До 30-те години на миналия век бяха тъпкани от немските юнкери, а след това от московските комунисти! Тези стават само за донори!

82

Анонимен

преди 1 година

китайците яко гъбаркат европейските калинки. Лошото е, че пак сме от грешната страна на историята. Колкото пъти сме с Германия и все до национална катастрофа се докарваме. Да видим сега как ше е.

81

Ха-ха

преди 1 година

Това е като оня виц за мравките и слона. Решили мравките да нападнат слона. Налазили го докато дремел и взели да го хапят. Слонът се разсънил, отърсил се и мравките паднали. Само една останала на врата му. Другите взели да викат отдолу:Удуши го Пешо, удуши го Пешо!Та и прибалтийците-колкото малък китайски град са, пари немат, ама се ежат.

fallback