Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Румъния е шестият по големина производител на автомобили в Европа, съобщи Profit.ro.

Първата петица включва Испания, Германия, Чехия и Франция. Румъния се конкурира със страни като Унгария и Италия.

Oще по темата

Производството на автомобили в Европа се е увеличило с малко над седем процента. Регистрацията на нови автомобили пък е намаляла с 4.6 процента.

Повече от 9.9 млн. превозни средства са били регистрирани в Румъния през миналата година, това е повишение с три процента на националния автомобилен парк.

Страната е отчела най-голям ръст на автомобилопроизводството през миналата година. Сферата е от голяма значимост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 1 година

До50. Не България , а СССР направи мърсотията за рено алпина. Защото НРБ бе 16 република на СССР . И Вълната търговия се контролира от Москва. Както продукти, услуги и свободно движение на стоки. Този закон е в Сила до 2005 г. До влизането ни в ЕС

41

Интересното е ..

преди 1 година

че България е произвеждала автомобили преди ,,9-ти Септември" и така нареченото ,,освобождение'',а днес няма нито един кадърен човек който да започне каквото и да е производство на автомобили.По едно време щяха да произвеждат ,,Ровър",но се намесиха ,,от горе" и поискаха и те да участват в производството.Със какво са искали да участват,още не е ясно.Тъй като тези мераклии искаха само част от печалбата,без да инвестират и лев.Мислеха че това е държавна хранилка готова за доене и дране.Мутри Сър.

40

Рамбооо

преди 1 година

Нискобюджетната Дачия пълни банковите трезори в Румъния.Автомобилите им пред нищо не отстъпват на западноевропейските, нещо повече Новия Логан е със спортна визиия има турбо е много щур на пътя. Преведано Логан-Върколак

fallback