Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският генерален щаб в доклад от сутринта на 23 декември заяви, че през последните 24 часа украинските части са отбили атаката на руснаците на място, където не е имало активни бойни действия от пролетта - край село Високое, Сумска област, съобщава Руската служба на "Би Би Си".

Село Високое се намира в източната част на Сумска област, на границата с Белгородска област на Русия. Страните непрекъснато се обвиняват взаимно в обстрели през тази граница, но тук не е имало движение на войски след пролетното отстъпление на руснаците от Сумска, Черниговска и Киевска области на Украйна.

Oще по темата
От Генералния щаб не дават повече подробности и разяснения по въпроса. Властите на Сумска област не съобщават нищо в краткия доклад на губернатора Дмитро Живицки за събитията от 22 декември. Не се споменава нито село Високое, нито се споменава някакво руско нападение в областта.

Ситуацията на фронтовете, съгласно доклада на украинския Генерален щаб, остава като цяло без изменения: руснаците продължават да се опитват да напреднат в района на Бахмут и околностите на Донецк, както и на някои места по линията Сватово - Кременная.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Манипулатор

преди 1 година

До Анонимен до Факт - Истината излезе наяве. От 32 доставени ХАЙМАРСни установки, рашковцете са унищожили около 100, позовавайки се на гъзетник "Правда", РИА и ТАСС.

58

Анонимен

преди 1 година

До Еврейн (Да де, ама.. --- Това в "Еврейска зора" ли го прочете.

57

По същество

преди 1 година

Донецка народна република, Луганска народна република, Херсонска област, Харковска област, Запорожка област, Николаевска област, Одесска област, Днепропетровска област, Полтавска област, Сумска област, Черниговска област, Кировоградска Област, Черкасска област, Киевска област, Киев, Виницка област, Житомирска област, Черновицка област, Ровненска област, Луцка област - бъдещи административни единици на РФ. За Крим и Севастопол няма нужда да говорим. Другите 4 области - зависими правителства.

fallback