Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Държавният глава на Германия призова Северна Македония да признае наличието на българско малцинство в страната, съобщи Нова Македония.

Темата е основна за придвижването на европейската интеграция на страната. Франк-Валтер Щайнмайер пристигна на посещение в страната във вторник.

Предстои да посети и Албания.

Oще по темата
Македонското правителство обсъжда промяна в конституцията, съобразена с българските условия. Предстои да се събере голямо мнозинство, за да бъде тя въведена.

Опозицията в страната отказва да подкрепи решението. Повечето европейски представители настояват за бързи действия.

Германският представител призова за реално решение и продължаване на реформите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Бай някой си

преди 1 година

До(35) бай Дрън: Я да питаме китайците, те същите ( е тука се олях) йероглифи ли ползват отпреди 4 четири хиляди години. Не мога да споря ,но нашия любим професор ми е необяснимо да е имал такава теза.БЪЛГАРИ.

45

Анонимен

преди 1 година

Отговарям на сърбоманина под юен-така е, защото България вече е в ЕС, а Сръбска Македония не е и НЯМА да бъде, но се опитва да отговори на определени условия! Едно от тях е да признае КОРЕННОТО си население-българите!!!! А България няма как да признае народност, която не съществува-за "македонците" говоря!!! Запомнете, е НЯМА такъв народ и етнос!! Рова е все едно в Сев. България "мизийците" от област Мизия да искат да са отделен народ, или "шопите" или "каракачаните" с помаците.....Мислете малко

44

Благоевград

преди 1 година

България е осъдена до днес 16 пъти в Съда в Страсбург за нарушаване човешките права на Македонците в България.

fallback