Кадър: Брюксел 1

"При всяко нападение срещу която и да е общност в Северна Македония трябва да се предприемат последващи действия от страна на полицията и правителството. Наясно съм с нападението от вчера (б.р. - първото за тази седмица нападение над клуба на македонските българи в Охрид, което стана в понеделник).

Надявам се, че правителството ще направи същото, както в предишния случай (б.р. нападението над клуба в Битоля в началото на август).

Още по темата

Най-вече да започне разследване, но и да намери извършителя," каза в ексклузивно интервю, което ще бъде излъчено в събота от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR, еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей пред водещата на предаването "Брюксел 1" Милена Милотинова.

Еврокомисарят заяви, че е готов да се срещне с представитери на организациите на македонските българи, ако те поискат среща с него. "Вратата ми е винаги отворена за всяка заинтересована страна от която и да е страна-кандидатка," допълни Вархей.

Знае ли комисарят за безпрецедентнтото законодателство, което РСМ въведе по бързата процедура срещу културните клубове на македонските българи - цялото  интервю можете да проследите в събота от 17.30 часа в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

43

Истина

преди 3 месеца

значи пак грешна интерпретация, македонски българи няма не видам какво искаме да вписваме в тяхната конституция, има българи родени и живеещи в настоящата страна Рпублика Македония. Реално българите имат 2 държави които не искат да се обединят!

42

Анонимен

преди 3 месеца

42 На много европейски стоки, предназначени за европейския пазар, ще видите указания на руски, задължително, но много рядко на български. Русия не е европейска членка, както знаем, а България е. Руснаците бяха привилегировани да пътуват в ЕС, с лесен достъп до визи. Но сега се предлага, тази привилегия са им се отнеме.

41

Анонимен

преди 3 месеца

42 Да, в документите пише, че българският език е приет за един от официалните езици в ЕС. Но като погледнеш по-внимателно, ще видиш, че това е руската кирилица, а не българската. Направено е, за да улесни официалната, по-специално, бизнес комуникация на Европейските институции с Русия и като жест към нея, вероятно. Та, така стоят нещата. Имаше журналистически материал в наша медия по този случай, но безхаберните ни политици не се интересуват явно.