Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският парламент договори съгласие за нови правила за търговията в онлайн пространството, съобщи ДПА.

Търговците на едро и изпълнителите на доставките трябва да носят разширена отговорност. Това гласи предварително споразумение, договорено от европейските представители.

Очаква се рискови продукти да бъдат изтегляни по най-бързия начин.

Още по темата
Това важи и за продукти, които се продават от търговци на дребно, но се доставят от страни извън ЕС.

Новият регламент предвижда даден продукт да се продава, само ако е наличен икономически оператор, базиран в ЕС, носещ отговорност за неговия стандарт. Тези оператори ще носят отговорност за последствията, до които определен продукт може да доведе.

Очаква се само за първата година това да спести на потребителите около един милиард евро. Очаква се правилата да започнат да се прилагат в период до година и половина.

Първо се очаква тяхното гласуване в Европейския парламент.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 месеца

Само и само да се фалира конкуренцията. Корпорациите налагат закона и начина на живот. Света отива в канала.

7

Анонимен

преди 2 месеца

До Мда Мда - да! Още посредници ... Непременно базирани в ЕС. Още фалшиви сертификати за безопасност ... одобрено от ЕС! Изравняване на цените на китайските стоки със "златните", произведени в ЕС! Още? ... В момента, в който отвориха дума за мощността на прахосмукачките, трябваше да се усетим, че тези там, не са в ред.

6

Кол и вЪже

преди 2 месеца

С други думи, накупувайте си отсега каквото ви трябва за години напред, защото после ще ви се наложи а плащате тройно за него. Затова е цялата тая простотия. И като спрете да купувате всякакви неща след това, ЕС сам ще умре, защото няма да има откъде да събира мита, такси и всякакви измислени глупости, за да си пълни портфейла. Няма как да произведеш нещо в ЕС, което да е по-евтино от "извън ЕС", но това ЕСЕС-овците не го разбират.