Снимка: БГНЕС
fallback

Русия не е в позиция да предявява искания и да диктува условията по провеждането на мирните преговори с Украйна. Това съобщи на 14 ноември във Facebook говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко.

Той отбеляза, че мирната формула на Украйна остава непроменена.

„Незабавно прекратяване на войната, изтегляне на всички руски войски, възстановяване на украинската териториална цялост, компенсации за нанесените щети и предоставяне на ефективни гаранции, че агресията няма да се повтори. При други условия ще бъде невъзможно да се постигне устойчив мир“, подчерта говорителят на украинското външно министерство.

Oще по темата
Изявлението му идва след днешното изказване на зам.-министъра на външните работи на Руската федерация Александър Грушко, който обяви на пресконференция, че Русия не е готова да изтегли войските си от Украйна.

Според Грушко това условие е неприемливо за Москва. „Нашият президент многократно е казвал, че сме готови за преговори, но тези преговори, разбира се, трябва да вземат предвид ситуацията на Земята“, каза той, цитиран от "Петербургский дневник". За изтегляне на руските войски от Украйна не можело да става дума, по думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен

преди 1 година

Много ме кефи как за всеки убит руснак има статия - оставаш с впечатлението че фашагите са преки потомци на Дънкан Маклауд. Пропаганда - Ко, не. В демократичен ЕС цензура и пропаганда вяма

112

Българин

преди 1 година

На тоя са му дали от наркотиците на Зеленски!!

111

Анонимен

преди 1 година

"За 5 минути 10 коментара един след друг"--------------- Да де, саваш сутрин, отваряш някое бомбастично заглавие, вклйчващо Русия и Путин и вътре 40-50 идентични коментара от 1-2-*** души най-много. Искрени, вервай ми.

fallback