Снимка: БГНЕС

Подразделенията на наемническата група "Вагнер" преувеличават успехите си в Украйна и понякога си приписват постиженията на други подразделения, пише Институтът за изследване на войната на САЩ (ISW).

Като пример експертите посочват ситуацията в село Билохровка. На 7 ноември руските "военни кореспонденти" и медии съобщават за превземането на селото от "Вагнер" и частите на 6-ти казашки полк на "ЛНР".

Такива новини има например в телеграмния канал на "военния кореспондент" Евгений Лисицин.

Още по темата
На следващия ден обаче "военните кореспонденти" започват да съобщават, че в превземането на Билоховка са участвали само наемници от "Вагнер". Запис за това има в телеграмата на "военния кореспондент" Евгений Поддубний. Експертите на ISW пишат, че не са успели да получат независимо потвърждение за превземането на Белогоровка от руските сили.

ISW посочва ситуацията в направление Бахмут в Донецка област като пример за приписване на успехите на други части на "Вагнер". Според експерти там се бият не само наемници. В същото време основателят на групировката Евгений Пригожин заявява, че неговите подразделения действат там самостоятелно.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 месеца

До къде е Конашенков? На Конашенков му свършила торбата с лъжите и са го отстранили от работа.

9

Анонимен

преди 4 месеца

Гледате филма" най добрите в ада" много реалистичен

8

къде е Конашенков?

преди 4 месеца

Аве къде изчезна Конашенков да ни съобщава за успехите на руската армия? Смени го някаква дебела лелка , ама дали е за постоянно никой не казва.