Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Правителството в Германия отправи молба към Ангела Меркел да бъде по-икономична в разходите по своя офис, съобщи Шпигел.

Това показва доклад на агенцията по финансите. Потвърдени са разговори с представители на Меркел.

Припомня се, че офисът е създаден за продължаване на дейността на предходния ръководител на германското правителство.

Oще по темата
Не се предвижда да отговаря за частни цели или постигане на допълнителни приходи.

Връщане на пътни разходи се прави само при пътувания на Меркел, отнасящи се към държавни дела. Още преди три години бяха взети решения по темата.

Тогава беше обявено намаляване на разходите по офисите на предходните ръководители на правителството. Всеки заемал поста има правото да получи от държавата офис за своите дейности след това.

Меркел назначи персонал от деветима сътрудници, което надхвърля предвидения от държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

MIKE

преди 1 година

Хубаво би било Меркел да разкрие как успя да разбие за няколко години толкова добре работеща икономика като немската и как успя да наводни с нелегални имигранти целия ЕU, как успя да стане основен спонсор на Путин и основна причина Англия да напусне ЕU как успя да разбие цялата ядрена енергетика и автомобилна промишленост на Германия ?

14

Анонимен

преди 1 година

Меркел е силно корумпирана от москва за това и затова през цялто това време водеше тази проруска и пагубна политика за ЕС. Меркел и германските управляващи заедно с Шрьодер са символ за корупция.

13

Анонимен

преди 1 година

Меркел е човека който докара ЕС до тук и направи войната възможна. Неграмотен и късоглед политик. Главния виновник за войната не е Путин а Меркел че му позволи да започне война със всичките си нескопосани политики с русия. Тая трябва да я съдят за държавна измяна.

fallback