Снимка: БГНЕС
fallback

Беларуски граничари са прехванали украински дрон, използван за пускане на експлозиви, съобщава ТАСС.

По данни на граничната служба ва Беларус случаят е от 2 ноември, като безпилотният апарат е бил засечен в Гомелска област, на един километър от беларуско-украинската граница.

"Установено е, че украинските военни части са използвали квадрокоптера на границата с Република Беларус. Откритите фото- и видеоданни показват, че дронът е оборудван с инфрачервена система за наблюдение и е използван за преместване и пускане на експлозиви, както и за разузнаване и проучване на технически съоръжения за охрана на границата на територията на Беларус", съобщава службата.

Oще по темата
Дронът е прелетял от територията на Украйна към Беларус и е бил забелязан от дежурен отряд на беларуската гранична охрана и е бил принудително спрян.

Анализът на картата с памет на дрона "потвърди, че е изстрелян от украинска територия".

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му притежава необходимите оръжия за защита на границата с Украйна от дронове и други въздушни цели.

Впоследствие беларуският министър на отбраната Виктор Хренин посочи, че републиката не произвежда ударни дронове, тъй като смята това за проява на агресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА

преди 1 година

До АнонименАНОНИМЧО НЕ СПИШ ЛИ при ТВОЯ ЖЕНКА СПИСУВАШ НАВСЕКЪДЕ Я НЕМА КАК ДА ОБСЛУЖВАМ ВАШИ ЖЕНИЧКИ , А ВИЕ ДА СПИСУВАТЕ ДИВОТИИ!

20

Анонимен

преди 1 година

"Как звучи само. Боен дрон беше пленен" _______________________________________ Няма нищо чудно. Пленили са го с помощта на старата съветска "Автобаза", която прихваща и приземява дистанционно управлявани вражески дронове.

19

Анонимен

преди 1 година

Единственото, което може да спаси украинците, е да въвлекат много държави в тази война и тя да стане международна, а защо не и Трета световна? Само така Зеленски и компания могат да се надяват да отърват кожите.

fallback