Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

На фона на задълбочаващата се икономическа и социална нестабилност за предстоящия отоплителен сезон, е важно да се гарантира енергийната сигурност за гражданите и бизнеса в ЕС. Това заяви президентът Румен Радев във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В идващите критични месеци е необходимо държавите да поддържат енергийната си автономност и да имат възможността да използват оптимално собствените си енергийни ресурси в съответствие с настоящите европейски изисквания, заяви българският държавен глава.

Румен Радев запозна Шарл Мишел с предприетите от българските институции и служби проверки, за да се опровергаят спекулациите, обвързващи България като съпричастна към експлозията на Кримския мост. Българската държава отхвърли всички неверни твърдения за тази атака, заяви президентът.

Разговорът се проведе в рамките на подготовката на предстоящата на 20 и 21 октомври среща на върха на ЕС.

На заседанието на Европейския съвет в Брюксел страната ни ще бъде представлявана от президента Радев. Очаква се преди срещата на върха Европейската комисия да предложи конкретни мерки за справянето с енергийната криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Другарьо Радев,

преди 1 година

Ко стана? Що млъкна? И твоите ъдвайзъри са ошашавени и не знаят какъв акъл да ти дадат, щото твоя куца много яко. Значи, НАТО вече улезна в България. Моли се да не влезе тотално, че от такива червени потници, като тебе и помен няма да остане. Някой нов Пиночет ще ви види сметката за отрицателно кратко време.

20

хуя

преди 1 година

Една заплата викаш. Ей това е да си *** , но няма да ти обяснявам защо , понеже трябва да ми платиш за сеанса.

19

Анонимен

преди 1 година

ЕС има газ. Така твърдят. Не стана ясно защо няма ток /достатъчно, още през лятото, че се вдигна цената така/. Пък все за слънцето и вятъра говорят. Уреди със все повече "+". За какво използват тока там? Кои са тези производства и услуги, които са отбелязали такъв скок, че да предизвикат такъв срив?

fallback