Снимка: БГНЕС
fallback

Унгария трябва да се подготви за продължителна война в съседна Украйна. Това заяви премиерът Виктор Орбан пред парламента, съобщава "Ройтерс".

Той разкритикува остро санкциите на Европейския съюз, наложени на Русия, които според него повишават цените на енергията.

По думи на Орбан наказателните мерки на ЕС са имали "обратен ефект".

Унгарският премиер отбеляза, че по тази причина не било изненада, че правителствата в Европа падат, имайки предвид изборите в Италия в неделя, които очертаха Джорджия Мелони като първата жена министър-председател на страната начело на нейното най-дясно правителство от Втората световна война насам.

Oще по темата
През юли Орбан заяви, че ЕС се е "прострелял в белите дробове" с необмислени икономически санкции срещу Русия, които, освен ако не бъдат отменени, рискуват да унищожат европейската икономика.

Унгария е една от най-проруски настроените страни в ЕС, силно зависима от руския газ и петрол. Русия строи и ядрен реактор за Унгария. Будапеща задържа един от пакетите от санкции срещу Москва, който включваше забрана за внос на руски петрол, докато не договори освобождаване за себе си.

От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари 27-членният Европейски съюз се споразумя за седем пакета от санкции, които включват замразяване на активи и забрани за издаване на визи за руски олигарси и длъжностни лица, контрол на износа, замразяване на активи на централната банка, изваждане на руски банки от системата SWIFT и забрана за внос на руски въглища и петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Кори

преди 1 година

До БРАВО ОРБАН, ако Виена каже че се иска Унгария в империята, ЕС не трябва да подкрепя Унгария. Така харесва ли ти?

33

Анонимен

преди 1 година

Очакваме унгарците да те вкарат в затвора , предател !

32

r3v0lv3r

преди 1 година

Тоя, миналият месец не резправяше ли, че Русия ще бие за нула време ? Сега пък войната щяла да бъде дълга.

fallback