Снимка: БГНЕС
fallback

Министър-председателят на Естония Кая Калас заяви, че Естония няма да даде убежище на руснаци, които искат да избегнат мобилизацията, обявена преди ден от руския президент Владимир Путин. Това заяви министър-председателят Кая Калас в отговор на въпрос на CNN.

"Приемаме украински бежанци. Всеки гражданин е отговорен за делата на своята страна и руските граждани не правят изключение. Ето защо не даваме убежище на руснаци, които бягат от страната си. Те трябва да се обявят против войната", казва Калас.

Oще по темата
Въпросът идва в разгара на интензивни дискусии в социалните мрежи за реакцията на съседните на Русия държави, по-специално на балтийските държани и Полша, които обявиха, че затварят границите си за руснаци.

Много коментатори смятат, че за изхода на войната би било по-добре, ако руските граждани, които не желаят да се бият, могат по някакъв начин да избегнат мобилизацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

BatSot456

преди 1 година

Правилен отговор.На всички митинги,събирания идр.събития руснаците в болшинство изразяват пълна подкрепа за управляващите.Е сега като трябва да се правят жертви,да се търпят лишения,какво? Много лесно да си съберем багажа.А сега да ви видя патриотизма.

66

Динев

преди 1 година

Този точно го пише долу,хай си научил няколко руски думи като нищо Путин или някой друг рубашкин ще дойде да те освобождава,и да ни прави две три народни републики,интересно пче руснаците имат огромна територия която е безлюдна и необработена но все гледат в чужди земи,на нашето Поморие ивече му викат малката Москва,колонизират ни с покупка на имоти у нас ,внимавайте братя

65

европеец

преди 1 година

И много правилно не ги искат. Защото руснаците ще се установят там и после след години някой друг путин ще отиде с танковете да ги освобождава.

fallback