Снимка: БГНЕС
fallback

Главният съветник на президента на Украйна заяви във вторник, че Украйна не желае войната да продължи през зимата, тъй като това би дало на руските сили време да се окопаят и да затруднят всяка украинска контраофанзива, предаде "Ройтерс".

В интервю за украинското списание НВ началникът на кабинета на президента Володимир Зеленски Андрий Ермак изрази надежда, че американският оръжеен заем за Украйна ще осигури достатъчно количество оръжия преди зимата, за да може украинските войски да постигнат "победа" преди това.

"За нас е много важно да не навлизаме в зимата. След зимата, когато руснаците ще имат повече време да се окопаят, със сигурност ще бъде по-трудно", каза Ермак.

Oще по темата
Русия се опитва да "въвлече" Украйна в такъв продължителен конфликт, каза Ермак.

Кремъл заяви, че няма времеви ограничения за конфликта, който започна на 24 февруари и нарича "специална военна операция", за да гарантира собствената си сигурност.  Украйна и Западът я осъждат като непровокирана агресивна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

229

Анонимен

преди 1 година

искат да я приключат а реват за оръжия е как така да веят белия байрак и да се приключва иначе и ние да си патим около тях обаче големия брат не им разрешава нали до последния украинец

228

путин терорист

преди 1 година

Най-мразеният терорист на планетата е Путин!

227

Пълен бълвоч

преди 1 година

Колко време ще я дъвчем тая дъвка за победата? За Украйна и нас като нейни ортаци в тази война има само поражение. Зависи само какво. През април всичко можеше да свърши но не - бой до последния украинец и снаряди от Арсенал Казанлък. От тогава паднаха Мариупол, Лисичанск и мн.други.Очакванията че Русия ще се разпадне са силно преувеличени. Но пък виждаме едно по едно нашите правителства да падат и да клякат.Война се води от войници а не от ***.

fallback