Снимка: БГНЕС
fallback

Руските сили са се изтеглили от украинския Змийски остров, стратегически аванпост в Черно море, съобщиха от руското министерство на отбраната и канцеларията на украинския президент, предаде "Ройтерс".

То определи тази маневра като "жест на добра воля". Това показва, че Русия не възпрепятства усилията на ООН да организира хуманитарен коридор за износ на земеделска продукция от Украйна, пише в изявлението.

Oще по темата

Змийският остров, който Русия окупира в първия ден от инвазията си, придоби известност, когато разположените там украински граничари отхвърлиха искането на руски военен кораб да се предадат.

"KABOOM! Вече няма руски войски на Змийския остров. Нашите въоръжени сили свършиха чудесна работа", написа в Twitter Андрий Ермак, ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

KABOOM!

No Russian troops on the Snake Island anymore. Our Armed Forces did a great job.
More kaboom news to follow. All will be 🇺🇦 pic.twitter.com/ItdP3oQvHK

— Andriy Yermak (@AndriyYermak) June 30, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

r3v0lv3r

преди 1 година

До БобиМечтаеш, руснаците изядоха кютека и избягаха, сигурно загубиха 200-400 човека за тоя остров.

37

Разяснение

преди 1 година

Всъщност островът не е бомбандиран от ВСУ, а гори, защото някой войник от непобедимата армия си е хвърлил фаса без да го изгаси. Поне острова няма да потъне, за разлика от един кораб например.

36

Анонимен

преди 1 година

Хаха горките укропи, не могат да си върнат нищо което русия не оставя доброволно. И естествено, каквото и да сложат на това малко островче, ще бъде бомбено моментално.

fallback