Снимка: БГНЕС

Говорител на германското правителство отказа да потвърди съобщение в медиите от понеделник, че канцлерът Олаф Шолц ще пътува до Киев в четвъртък заедно с френския президент Еманюел Макрон и италианския министър-председател Марио Драги.

Онлайн списание "Фокус", позовавайки се на италианския вестник La Stampa, съобщи по-рано, че тримата европейски лидери ще пътуват до украинската столица в четвъртък, добавяйки конкретна дата към доклада на Bild am Sonntag от неделя, според който те планират да отидат преди срещата на върха на Групата на седемте в края на юни.

Още по темата

"Все още не потвърждаваме това", заяви говорителят.

Шолц, който не е бил в Киев от началото на войната, е критикуван в чужбина за предпазливостта си при снабдяването на Украйна с тежко въоръжение като танкове и гаубици и е принуден да отхвърли критиките, че Берлин не проявява лидерство.

В Германия сред младшите коалиционни партньори на Шолц също нараства разочарованието от това, което те смятат за недостатъци в неговото ръководство по отношение на Украйна - вътрешен разрив, който рискува да подкопае единството на Запада срещу Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase