Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Гръцкото правителство представи план за икономия на електроенергия в държавната сфера, съобщи Скай.

Планирани са финансови стимули и глоби за държавни институции. Това ще се решава на основата на изпълнени условия.

Планът е да се намали с десет процента потреблението.

Oще по темата
Препоръчва се климатиците в учрежденията да работят на определена температура, а за десет минути на всеки три часа да се отварят прозорците.

Служители ще отговарят за потреблението във всяка държавна служба. Това беше представено от енергийния министър Костас Скрекас.

Планирано е създаването на електронна платформа за проследяване на потреблението на електроенергия. Въведена ще бъде и нова програма, която да повиши енергийната ефективност на държавните сгради.

Институциите ще получават бонуси при изпълнение на обявените условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

За момента, Гърция, Канада и Австралия са авангард на глобализма. Скоро ще започнат да конфискуват и пари по сметки. А почнат ли гърците ще почнат и при нас. Ограничаване на ток, вода, здрава храна и конфискации. Това ни чака, ако не се стегнем и изринем последователите на Мардук.

17

Ясно е

преди 1 година

Като минат всички на електромобили, бързозарядни станции ще се реши въпроса с недостига на електричество. В САЩ също минават на режим на тока, затова Байдън се кани да принуди всички да преминат на електромобили

16

Натовеца

преди 1 година

почва се идва и у нас мизерията и режима!АЕЦ Козлодуй работи само с руско гориво ,а ние вече сме аут за руснаците ,всякакви опити да се замести с западно такова може да предизвика много сериозен инцидент !Съгласно адженда 2030 официални документи на ООН ще има и ограничаване на водата ,всичко е част от плана ,ковид пандеми войната с Русия е само отклоняване на вниманието от истинските престъпници и убийци на човечеството!

fallback