Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Правителството на България трябва да използва момента, за да спаси доверието в региона към ЕС.

Oще по темата
Това обяви външният министър на Северна Македония Буяр Османи, съобщи Нова Македония.

Дипломатът участва в разговорите в Съвета на европейските външни министри с представителите на Западните Балкани. За първи път външните министри от страните в региона бяха поканени да участват в срещата.

Османи е настоял, че е необходимо да се запази доверието към ЕС в региона. Това може да стане чрез започване на преговорите за присъединява със Северна Македония.

Решението може да стане факт при даване на съгласие от България. Османи повтори, че Северна Македония е изпълнила всички условия за това.

"Най-големият подарък към Русия ще бъде да изчезне доверието към ЕС в региона. Ние бяхме градивен партньор и изпълнихме това, което се очакваше", добави македонският първи дипломат.

Предстоят нови разговори с България, като Северна Македония разглежда различни варианти за решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Стоян

преди 1 година

Буяр Османи ,има ли нужда да говорим повече ?

47

МНЕНИЕ

преди 1 година

Този е като Външния Министър на Зеленски - Мюсюлманин , Нахален и Корумпиран .

46

Гоце Делчев

преди 1 година

Г- н Османи говори за доверие, но следва да се запита заслужава ли РСМ кредит на доверие от България? Нищо не е свършено до момента от тяхна страна - нито по отношение включването на българите като държавотворен народ в конституцията, нито по отношение на напредъка в смесената историческа комисия, нито по отношение на съхраняването и опазването на българското културно- историческо наследство.Рано е, г- н Османи, да впрягате каруцата пред коня, още е много рано!

fallback