Външният министър на Северна Македония Буяр Османи обяви, че е получил предупреждение от България, че в македонското правителство има хора, които работят срещу сближаването на двете страни, съобщи Телма.

Първият дипломат заяви, че държавните институции се опитват да разберат самоличностите на въпросните лица. Важно е да се разбере и до какъв тип информация имат достъп те.

Започнало е голямо проучване, но разкритията от него все още не са обявени пред обществеността. Очаква се да се разбере и дали тези фигури са имали диалог с отпратените от страната руски дипломати.

Преди две седмици Османи потвърди, че има хора и в двете страни, които работят за продължаване на противоречията между тях.

Още по темата
Очаква се те да продължат своята активност с приближаването до договаряне на решение между държавите. Преди две седмици македонски медии обявиха, че са предприети действия за македонски служители, за които се смята, че опитват да попречат на преговорите за сближаване.

Диалогът за намиране на решение продължава. Северна Македония се надява да намери споразумение с България, което ще позволи започването на преговори за европейско присъединяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase