fallback

Лидери на Европейския съюз, външни министри и политици се събраха в София, за да обсъдят стъпките към засилване на регионалното сътрудничество и интеграцията в Европейския съюз. Във форума "ЕС среща Балканите" участва и еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей, съобщи Bulgaria ON AIR.

"За тези, които не са пряко зависими, мисля, че ключът е кога ще започнем да работим върху членството. Това е големият въпрос, що се касае до Северна Македония и Албания. И не мога да скрия, че съм изключително разочарован, че все още обсъждаме този проблем, защото мислехме, че сме го решили преди две години, но сега е отново на масата.
Oще по темата
Ако имаш власт и не я използваш – се счита от другите като признание на вашите сили и възможности", обяви Вархей.

България ще представи пред еврокомисаря позицията на София за началото на преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС и заедно двете държави ще търсят решение, за да има прогрес, заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска.

По думите ѝ записването на българите в конституцията на РСМ остава условие за преговорите с ЕС.

"Това е условие, което е залегнало в декларацията на Народното събрание и решенията на Консултативния съвет по национална сигурност. Така че за нас това е условие, което трябва да бъде изпълнено от страна на Република Северна Македония", коментира Генчовска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Хюго Бос до 6

преди 2 години

Ето това не разбирам- защо никой не го казва на т. нар. лидери, а стоят и козируват. Няма ли кой да напомни на този очилат цръвул, че ние сме член на ЕС и не може да се взема страната на кандидат членката? Нали сме партньори, едно семейство, а натискат ние да изпълняваме условия? Според мен политиката ни към РСм трябва да стане още по-твърда точно заради това- пълен игнор, да дойдат, като си изпълнят договора.

15

Хюго Бос do 12

преди 2 години

Разбират, и то много добре, но не им се занимава, леят едни и същи евро-интелектуалщини и разчитат някоя от 2-те страни да поддаде. Прав си за нашите, че са тотал щета. Разбрали или неразбрали, нас не ни касае- трябва да си отстояваме своето като гърците. Да не мислиш, че тях ги разбираха- и за тях се чудиха как можело в 21 в да искат независима държава да си мени името. Е, смениха го. Излъгаха Словения да пусне хърватска, че уж като влезнат в ЕС, ЕС ще им помогне с терит. спор. Е, още се влачи.

14

Анонимен

преди 2 години

Вие тук ,които коментирате имате сериозни проблеми с главите си. На ЕС им идва в повече простотията на нашите политици. Хората в България както и да се наричат са Българи,същото е в Македония,може да се наричаш Българин ,но щом живееш там си Македонец.Политиците успяха да се възползват от вашата интелектуална слабост и си играят сериозно с вас както си искат.Македония ще влезне в ЕС при това съвсем скоро.

fallback