Снимка: БГНЕС
fallback

На въпросът дали Гърция ще предостави допълнителни оръжейни системи по време на посещението на заместник държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос даде отрицателен отговор, предаде в. "Катимерини"

Панайотопулос подчерта, че "Гърция не може да допринесе по начин, който намалява отбранителните ѝ способности."

Американското искане беше направено по време на срещата им в Министерството на отбраната в Атина, като Нюланд отчете гръцкия принос до момента.

"Катимерини" разкри на 17 март, че гърците са били попитани за системи, разработени в бившия източен блок, включително ракетните системи земя-въздух "Тор-M1" и "Оса-АК".

Oще по темата
Атина отказа тяхното предаване не само защото не иска да подкопае отбранителните способности на собствената си армия, но и поради практически въпроси като необходимостта от лицензиране в случая "Тор-М1" от самата Русия.

Междувременно енергийните въпроси в Източното Средиземноморие също бяха обсъдени във вторник от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и гостуващия израелски вицепремиер и министър на външните работи Яир Лапид.

Основните дискутирани теми на тази среща са били събитията в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 12 Защо пишеш избирателно. Ами протестите пред руските посолства в половината и повече държави удобно прескачаш. В Солун са цирикали българските гурбетчийки от Възраждане. Каква новина е това?

16

Анонимен

преди 2 години

И аз искам да видя гръцкото въоръжение. Тю-тююю - няма гоооо. Къде е? - ами продадохме го, изядохме го, - шшт, тихо! - да не чуе НАТО.

15

Въпрос

преди 2 години

Гърция си продаде и профука въоръжението, какво да прати? Да не го праща, да го покаже. Ми няма какво((((

fallback