Снимка: БГНЕС
fallback

Словения, след близо месец пауза, отвори отново посолството си в Киев, но се наложи да свали националния флаг от пилона заради голямата му приликата с руския, информира македонската Нова ТВ.

Словенското и руското знаме имат едни и същи цветове - бяло, синьо и червено, с тази разлика, че на словенското е изобразен и словенският герб, съдържащ няколко символа - звезди, планина, море и река.

Служителят на посолството на Словения в Киев, Бостян Лесяк, заяви пред телевизия "Словения", че представители на Украинската национална гвардия, придружени от полицията, са ги посетили и ги попитали дали могат временно да свалят знамето, защото много прилича на руското.

Oще по темата
Посланикът на Словения в Украйна, Томаш Менчин, продължава работата си от полския град Жежов, който се намира много близо до украинската граница.

Припомняме, че още преди началото на руската инвазия в Украйна много страни изтеглиха служителите от посолствата си в Киев и консулствата в други градове, като ги преместиха в западния украински град Лвов или в Полша.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

путиноебец

преди 2 години

До Честно ли?!отбългарското знаме трябвада се махне червения цвят и да се замени съссин.мразя червено

54

Анонимен

преди 2 години

Словенците от къф па зор отварят посолството си, да неби в Киев и Украйна, да е пълно със словенци?Аман от еврогъзари!

53

Анонимен

преди 2 години

В знак на солидарност да го направят като украинското - жълто синьо и това е. Модно е, в крак с времето.

fallback