Снимка: БГНЕС
fallback

Украинската генералната прокуратура на съобщи, че води разследване за отвличането на 12-годишно момиче от град Мариупол от страна на руските нашественици, предаде агенция УНИАН.

Според разследващите детето е било в Мариупол с баща си, когато войната е започнала. На 17 март баща ѝ загива при атака със снаряд, поразил дома им. Според украинските медии загиналият баща на 12-годишната Кира е Евгений Обедински, украински шампион по водка топка, капитан на националния отбор на Украйна. При опит да напусне Мариупол, малката Кира е била ранена в резултат на експлозия на мина.

Oще по темата
След това момичето е било отвлечено от руските агресори и отведено в окупирания Донбас. Тази информация разкри дядото на Кира, който е усял да се свърже с нея по Skype. Той се страхува, че Кира може да бъде преместена на друго място или изпратена в сиропиталище.

Мариупол е обкръжен от руската армия и е подложен на ожесточени атаки от нея. Градът, който е от стратегическо значение за Русия, е изравнен със земята след седмици на неспирни атаки от руската армия. Тя извършва всекидневно военни престъпления там, убивайки невъоръжени цивилни граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

украински шампион по

преди 2 години

...."украински шампион по водка топка"....

53

Анонимен

преди 2 години

Мариупол вече е превзет и сега именно убийствата и престъпленията ще спрат. Именно доблестната украинска армия тероризира цивилното украинско население. При превземането на населени пунктове руснаците са намирали изнасилени и убити и даже непогребани млади жени. Хората благодарят на руснаците, че са ги освободили, както сами се изразяват, от тези из.р0ди.

52

Анонимен

преди 2 години

Ало, журналистката. Провери ли с доказателства това, което си написала и можеш ли да се явиш на съд за разпространение на фалшиви новини.

fallback