Снимка: БГНЕС
fallback

Министър-председателят на Испания Педро Санчес представи част от основните мерки в мащабен план за подпомагане, заради последиците от войната в Украйна, предаде БНР. 

Днес се очаква планът да бъде одобрен от правителството. Предвижда се правителството да помогне с общо 6 милиарда евро за потребители и фирми, като целта е да се намалят данъците.
Oще по темата
 
„Държавата ще въведе бонус от 20 евроцента за всеки литър гориво за всички потребители. Мярката ще важи до 30 юни. Ще бъде наложен лимит - до 2 процента на вдигането на наемите през следващите три месеца“, добави Санчес.
 
Правителството ще въведе и допълнителни мерки за предотвратяване на уволнения на работници, а 600 хиляди домакинства ще получат социални помощи за сметките за ток.
 
Испанският премиер подчерта, че няма да позволи на войната в Украйна да прекъсне положителната тенденция в икономиката на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Комунизъм и залъгване на стадото. Над 1 евро от всеки литър гориво са акциз. Сега повръщат/дават 15 цента обратно от грабежа и 5 цента бензиностанциите повръщат

18

Анонимен

преди 2 години

Ако все още съществува Русия и след войната, ще има да плаща репарации десетилетия наред.

17

Анонимен

преди 2 години

Пилците се броят на есен!!!Зърнените култури които одваха в Европа от Украйна и Русия са над 30%!!!!Ми ся лаптопи и телевизори ли ще се ядат???

fallback