Снимка: МС
fallback

Министър-председателят Кирил Петков проведе срещи с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис в рамките на първото си работно посещение в Брюксел. По-рано през деня премиерът Петков разговаря с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Високите цени на енергоресурсите бяха във фокуса на срещата на българския министър-председател с председателя на Европейския съвет. Премиерът Кирил Петков и председателят Шарл Мишел се обединиха около мнението, че е необходим общ координиран европейски подход с цел овладяване на тази извънредна ситуация. В хода на разговора българският министър председател потвърди стремежа на страната ни да се присъедини към Шенгенското пространство.

По време на срещата си със заместник-председателя на ЕК Валдис Домбровскис премиерът Кирил Петков обсъди Националния план за възстановяване и устойчивост, както и проблема с високата инфлация.

В делегацията на министър-председателя в Брюксел взеха участие заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, началникът на кабинета на министър-председателя и говорител на Министерския съвет Лена Бориславова, както и постоянните представители на Република България на ЕС и НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Винаги

преди 2 години

когато България се управлява от Кремъл, както е в момента, сме на това дередже.

63

1

преди 2 години

До Анонимен-81 ,ако беше ***,едната му ръка,щеше да бъде в джоба,като на твоя любим от банкя.

62

Анонимен

преди 2 години

Добре толкоз ли е пpocт тоя Кирчо? Не може общ подход бе майна! Държава като Германия с пари да инвестира може да си позволи да минава на зелена енергия. Държава като България дето не може да изплаща пенсии само от осигуровки а трябва да дотира от хазната всяка година ОЧЕВАДНО няма пари да води същата политика като Германия. Как така общ подход? Немците ли ще ни дадат парите за да следваме общия подход? Или твоето приятелче Мишел ще ни ги даде? Ай стига с тъпотиите, трябва индивидуален подход!

fallback