Снимка: БГНЕС
fallback

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с 29 426 за последното денонощие до общо 3 073 442 по данни на института за инфекциозни болести "Роберт Кох", предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Това е най-високият еднодневен брой на новозаразени в страната от 8 януари. Смъртните случаи за денонощието, свързани с COVID-19, са 293, с което общият брой на починалите достигна 79 381.

Oще по темата

Броят на новозаразените на 100 000 души за седемдневен период е нараснал до 160,1 на ден. Германия се бори с нов, по-заразен вариант на Ковид-19, пет месеца преди национални избори, в които според прогнозите консерваторите на канцлерката Ангела Меркел ще понесат тежки загуби.

Меркел е разочарована, че някои провинции не прилагат по-строги ограничителни мерки въпреки нарастването на броя на новозаразените и иска парламентът да даде на федералното правителство временни правомощия да въвежда коронавирусни затваряния в райони с висока степен на заразяване. Предлага се правителството да налага такива мерки, когато степента на заразяване надхвърля 100 новозаразени на 100 000 души.

Днес германският министър на здравеопазването Йенс Шпан призова 16-те германски провинции бързо да наложат по-строги ограничения, за да се опитат да забавят разпространението на заразата, а не да чакат, докато се приеме федерален закон за общи мерки. Очаква се гласуването по него в парламента да е идната седмица, предаде Ройтерс

"Видяхме миналата есен какво стана, когато не действаме бързо", каза Шпан и допълни, че лекарите в Германия очакват до 6000 пациенти в интензивни отделения до края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 3 години

В Германия, в мометна цари тотален хаос. Ако преди 1г Меркел и щаба и действаха адекватно, сега с всеки изминал ден показват, че нямат идея какво прават. 16 министри на провинциите - дърпат всеки в различна посока. Говорят за "предимства" на ваксинираните, а ваксини няма (Америка фърст). На хората им писна вече.. от глупави и неефктивни мерки

38

Анонимен

преди 3 години

нали си седят по къщите и имат вечерен час що така?

37

Светослава

преди 3 години

До 36. Подигравайте ми се,няма проблем.Но аз виждам какво става не съм сляпа.Приятен ден ви желая.Живи и здрави да сме.

fallback