Снимка: БГНЕС
fallback
Фармацевтичната компания "Модерна" обяви, че една доза от разработваната от нея ваксина срещу COVID-19 ще е на цена от между 25 и 37 долара в зависимост от поръчаното количество, предаде БНР. Пред германския вестник "Велт ам Зонтаг" изпълнителният директор на фирмата Стефан Бансел, заяви, че тази цена е сходна с тази за стандартната ваксина за грип, която е на стойност между 10 и 50 долара.
 
В понеделник представител на Брюксел заяви, че Eврокомисията има за цел да постигне сделка с компанията за доставката на милиони дози на стойност под 25 долара за едната.
Oще по темата
 
Бансел отбеляза още, че все още няма подписана сделка и преговорите текат, но подчерта, че е "въпрос на дни договорът да бъде готов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

Ако я пратят за производство в Индия, цената ще падне под 5 долара.

25

Анонимен

преди 3 години

Значи в България ще се продава по 150лв.

24

Фейк кънтри

преди 3 години

Руснаците продължават масово да се заразяват и да мрът като мухи! Иначе разправят, че имали ефективна ваксина от Август. Каквото може да ти обещае Путин, никой не може да ти го даде. Извод: Или нямат ваксина или не е ефективна!Другият вариант е някой да иска да управлява уплашени руснаци, скрити по къщите си.

fallback