Снимка: БГНЕС
fallback
Италия, която е една от най-тежко засегнатите страни от коронавирусната пандемия, планира да започне масово ваксиниране през януари, заяви министърът на здравеопазването Роберто Сперанца, цитиран от АНА.
 
Ваксинирането "ще започне в края на януари, когато се надяваме да имаме първите дози", каза Сперанца на среща с фармацевти.
 
"Тази кампания ще бъде без прецедент, ще изисква извънредно мобилизиране на ресурси", каза още той. Италия, подобно на европейските си съседи, се бори с опустошителната втора вълна на пандемията. Страната е регистрирала около 1,3 милиона случая на заразени и жертви от близо 50 000.
Oще по темата
 
Глобални усилия се правят за намиране на лечения и ваксини. По-рано този месец американският фармацевтичен гигант Pfizer и неговият германски партньор BioNTech съобщиха за пробив с ваксина, която показва ефективност от над 90%.
 
Тази седмица компанията подаде заявление за разрешение за спешна употреба в САЩ и сега се очаква няколко други фирми да я последват, като първите ваксини ще бъдат пуснати евентуално преди края на тази година.
 
"Ваксините представляват огромен напредък в историята на човечеството", каза Сперанца, защитавайки използването им в страна, в която има опозиция срещу тяхното въвеждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

До долния ковид неделя е хората са на разходки ти си бии една кожен инжекция и стой в къщи

10

Анонимен

преди 3 години

Абе нещо изчезнаха привържениците на тезата, че няма такъв вирус. Очакваме скоро драстично да намалеят и антиваксърите. Нищо, че са по гласовити и от веганите. Изобщо кресльовците май по този начин се опитват да убедят себе си, че са прави.

9

Анонимен

преди 3 години

Искало се извънредни ресурси за кампния за ваксиниране? И кво толкова се иска?

fallback