Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След като федералното правителство на Белгия ограничи работното време на заведенията в страната до 23 часа, общината в столицата Брюксел наложи още по-драстични ограничения в борбата срещу коронавируса, съобщи "Дарик" позовавайки се на BBC.

Oще по темата

От утре сутринта се затварят всички кафенета и барове в столицата и околностите в продължение на месец. Забранява се и употребата на алкохол навън.

Така местните ограничения се оказват още по-строги от забраните в национален мащаб, които ограничиха до четирима клиентите на една маса в заведение.

Регионалният министър-президент на Брюксел Руди Вервоорт заяви: „Един на всеки 7 тествани в Брюксел е с положителна проба. Вирусът е навсякъде в региона".

Според съветника по здравеопазване на общината Ив ван Лаетем Брюксел е сред първите 3 градове в Европа с най-много заразени от коронавирус – след Мадрид, но преди Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 3 години

Добре ама ако е вярно че живее повече от месец той ще оцелее и след месец като ги отворят и той гладен и хоп почва пак да лови. Шегичка бе бунаци.

23

Анонимен

преди 3 години

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЗАТВАРЯТ БАРОВЕТЕ, ТЕ БАРОВЦИТЕ ВИРУС НЕ ГИ ЛОВИ

22

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен "Вирусът се крие в барове и кафета," ми така е хората като са зомбита с робска психика и не реагират на реалното освен че са страхливи и немарливи, неграмотни и неработливи, въобще нямам думи. Затънали сме в простотия до шия. Нещо като в средните векове. Голяма част от хората си заслужават съдбата, въпроса е какво да правят другите за да преминат през ада с възможно най малко вреди.

fallback