Снимка: БГНЕС
fallback

Италия усеща финансови трудности, заради липсата на туристи. Лятото на тази година се оказа сложно за работещите в сектора. Заради пандемията, страната отчита 65 милиона нощувки по-малко в сравнение с миналата година, предаде "Монитор", позовавайки се на Франс прес.

Броят на италианците, които са почивали в родината си през лятото, е нараснал слабо - с 1,1 на сто, но спадът на чужденците е бил много голям - минус 65,9 на сто, сочат данни на Центъра на туристически проучвания във Флоренция.

Oще по темата

Отчита се лек ръст през август, но той не е достатъчен, за да се спази летния сезон.

Лекото съживяване на италианския пазар през август не е достатъчно, за да спаси летния сезон тази година.  През тримесечието юни-август обектите за настаняване в Италия са отчели 148,5 милиона нощувки, което е с над 65 милиона по-малко в сравнение с 2019-а, а в процентно отношение спадът е 30,4 на сто.

Оборотът на компаниите от сектора е намалял средно с 37,5 на сто спрямо същия период на миналата година.

Те очакват удължаване на летния сезон през септември и постепенно завръщане на чужденците, макар новините за увеличаване на броя на заразените с COVID-19 да са забавили резервациите, а в някои случаи да са довели до анулации, посочва Виторио Месина, президент на Асотурисмо конфезерченти.

Той призова правителството да разшири подкрепата си за бранша, изправен пред сезон на несигурност. Туризмът е съществен сектор за италианската икономика, защото при нормални условия осигурява 13 на сто от брутния вътрешен продукт на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

f

преди 3 години

Или само отрицателни енергии наоколо около магнита, за енергийния магнит като ябълката.

10

f

преди 3 години

ДО ИТАЛИЯ , или гледайте по магнитите да няма прекалено много електрони, защото ако е само електрони става лошо.

9

f

преди 3 години

Но може и електрони много да има по магнита, защото така привлечени отнякъде.Важното в ядрото на магнита, в сърцевината, да е положително с протони.

fallback